Доступність посилання

ТОП новини

Джамала: у мене одне громадянство, іншого мені не треба


Джамала
Джамала

Українська співачка Джамала, яка перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення», заявляє, що їй не потрібне інше громадянство, крім українського.

«У мене одне громадянство. Мені іншого не потрібно. Дякую», – сказала Джамала, коментуючи пропозицію від підконтрольної Москві влади анексованого Росією Криму змінити громадянство з українського на російське і повернутися на півострів.

Джамала також назвала свою перемогу не політичною. «Мені здається, що це була абсолютна, стовідсоткова перемога музики… Я дала понад 100 інтерв’ю, кожен журналіст після цього мені казав «дякую, що підвищуєте музичний рівень цього конкурсу». Вони не знали, що означає 1944, і не розуміли, що я співаю в приспіві, але вони дякували за музику», – сказала вона.

Фактична влада анексованого Росією Криму 17 травня запропонувала Джамалі змінити громадянство з українського на російське і повернутися на півострів.

Українська виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся в столиці Швеції Стокгольмі у ніч на 15 травня, із піснею «1944», що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії 1944 року. Друге місце на конкурсі зайняла Австралія, третє – Росія.

За правилами конкурсу, наступний конкурс має приймати країна-переможниця.

Президент України Петро Порошенко 16 травня присвоїв Джамалі почесне звання «Народна артистка України».

XS
SM
MD
LG