Доступність посилання

ТОП новини

У МОК припустили можливість заборонити Росії брати участь в Олімпіаді через допінг


Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах припустив можливість, що Росії можуть узагалі заборонити брати участь у цьогорічних літніх Олімпійських іграх у Бразилії – в тому разі, якщо підтвердяться нові дані про організоване російською державою застосування допінгу в олімпійському спорті в Росії.

Як написав Бах в американській газеті USA Today, якщо розслідування підтвердить ці звинувачення, це стане «разючим новим виміром вживання допінгу з безпрецедентним на цей час рівнем його злочинності».

При цьому президент МОК застеріг: не може бути сумніву, що в такому разі МОК зреагує відповідно до своєї засвідченої політики нульової толерантності не тільки щодо окремих конкретних спортсменів, а й щодо всього їхнього оточення.

Минулого тижня американський щоденник The New York Times повідомив, посилаючись на тодішнього директора московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, що нині живе у США, нові дані про те, що на зимових Олімпійських іграх 2014 року в російському Сочі десятки російських спортсменів, серед них принаймні 15 медалістів, брали участь у державній програмі використання допінгу й підмінювання зразків для аналізу.

У Міжнародному олімпійському комітеті вже заявляли, що вважають нові звинувачення дуже конкретними й дуже тривожними і закликають Всесвітнє антидопінгове агентство негайно розслідувати їх.

Наразі після попередніх звинувачень про поширення допінгу в російському спорті, зокрема, в легкій атлетиці, що пролунали минулої осені, від участі в усіх міжнародних змаганнях, серед того й олімпійських, усунена російська легкоатлетична федерація.

XS
SM
MD
LG