Доступність посилання

ТОП новини

Сайт «Миротворець» оприлюднив оновлений список журналістів з «акредитацією» угруповання «ДНР»


Логотип сайту «Миротворець»
Логотип сайту «Миротворець»

Сайт «Миротворець» 20 травня оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали «акредитацію» в угрупованні «ДНР», що контролює Донецьк і частину Донецької області. Разом із цим редактори сайту заявили про «щирі вибачення», «оскільки (попередній – ред.) список виявився не першої свіжості».

«Миротворець» назвав джерелом першого списку «так званого міністра пропаганди терористичної організації ДНР Олену Нікітіну (Пушиліну)», а джерелом оприлюдненого 20 травня – неназваного «з метою конспірації» заступника Нікітіної.

В списку, датованому лютим 2016 року, є 5412 записів, із них, за даними редакторів «Миротворця», 2082 – це російські журналісти, а 1816 – журналісти інших країн. Решта – представники місцевих засобів інформації.

Сайт «Миротворець», який раніше в травні оголосив про закриття, 19 травня заявив про відновлення своєї роботи.

13 травня сайт «Миротворець», на якому оприлюднювалися дані про донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, оголосив про закриття. Сайт «Миротворець» вказав, що рішення про закриття ухвалене через «вимоги уповноваженої з прав людини Лутковської, а також вічно стурбованого Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики України Поповою».

Цьому рішенню передувала різка реакція на публікацію «Миротворцем» списку українських і іноземних журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в сепаратистському збройному угрупованні «ДНР». Крім того, прокуратура Києва почала кримінальне провадження за статтею про перешкоджання журналістській діяльності через цю публікацію.

Зокрема, з критикою публікації цього списку і з вимогою прибрати його виступала заступниця міністра інформації Тетяна Попова. За її словами, публікація списку, до якого входить і багато західних журналістів, «шкодить інтересам України». Згодом Попова заявила про погрози, що почали надходити на її адресу. Пізніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець вибачився через заяви, які в ситуації навколо сайту «Миротворець» робила його заступниця Тетяна Попова. Він додав, що висловлені Поповою думки є її особистими міркуваннями, а не позицією міністерства.

XS
SM
MD
LG