Доступність посилання

ТОП новини

АЕС зазнають аварійних зупинок через недофінансування – Насалик


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

В Україні з початку року було дев’ять аварійних зупинок АЕС через неправильне управління галуззю і велике навантаження на атомні електростанції, заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик.

«Дійсно маємо аварійні зупинки, остання відбулася днями на Південноукраїнській АЕС. Це не нинішня проблема, це наслідок неправильної роботи галузі упродовж останніх півтора року. З незрозумілої мені причини заблоковані всі рахунки НАЕК «Енергоатом». Це кримінальне діяння. Через це підприємства атомної енергетики не можуть закуповувати комплектуючі, і це, зокрема, впливає на роботу АЕС», – сказав Насалик, відповідаючи на запитання депутатів Верховної Ради під час години запитань до уряду.

Ігор Насалик запевнив, що найближчим часом вирішить проблему блокування фінансування АЕС і залучить до вирішення проблеми Службу безпеки України.

Упродовж останнього року частка АЕС в українському енергобалансі перевищила 55% через дефіцит вугілля антрацитової групи для ТЕС, що видобувається на непідконтрольній Україні території, через урядову політику щодо економії газу в енергетичному й комунальному секторі та меншу потужність гідроелектростанцій у зв’язку з тим, що рівень води в річках є нижчим за середньорічний.

XS
SM
MD
LG