Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ просять перевірити зустрічі депутата Грановського після сюжету «Схем»


Народні депутати Віктор Чумак, Сергій Лещенко та Мустафа Найєм звернулися до Національного антикорупційного бюро із проханням перевірити дані про зустрічі депутата Олександра Грановського із представниками правоохоронних та судових органів, про які йдеться в сюжеті «Схем» «Куратор. Судді, прокурори – з ким «чаює» депутат Грановський».

На думку депутатів, розслідування може свідчити про незаконний вплив Олександра Грановського на діяльність державних діячів.

«Відомості щодо зустрічей народного депутата України Олександра Грановського з працівниками правоохоронних органів та судової системи можуть свідчити про факт втручання пана Грановського в діяльність працівників правоохоронних органів та судової системи», – йдеться в зверненні народних депутатів до НАБУ.

Депутати попросили антикорупційне бюро перевірити всі наведені факти, з’ясувати, яка була дійсна мета цих зустрічей, і чи не є вони впливом народного депутата на діяльність державних діячів, а у разі підтвердження факту впливу, відкрити кримінальне провадження.

У рамках розслідування про Олександра Грановського, 16 травня «Схеми» зняли його у публічному місці, в ресторані «Інк» у центрі Києва, де народний депутат, якого називають куратором правоохоронних органів від «Блоку Петра Порошенка», проводив низку зустрічей із різними впливовими людьми, зокрема із головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком, а також головним судовим експертом Олександром Рувіним.

Після того, як депутат поспілкувався з журналістами «Схем» у ресторані, на його сторінці у Facebook з’явився пост, у якому він заявив, що за ним відбувається «професійно організоване стеження з використанням засобів спецтехніки». Згодом стало відомо, що Грановський повідомив фракції «Блоку Петра Порошенка» про плани звернутися до суду з проханням заборонити редакції програми розслідувань «Схеми» публікувати дані про його зустрічі.

Однак натомість у мережу потрапили персональні дані оператора «Схем», чим обурилася Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська та звернулася до СБУ із проханням провести розслідування інциденту. Після цього депутат Олександр Грановський публічно вибачився перед оператором.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG