Доступність посилання

ТОП новини

Медики «Лінійної поліклініки» міста Ромни йдуть до Києва, вимагаючи не закривати їхню поліклініку


Медики Сумщини вирушили до Києва пішою ходою (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

Медики «Лінійної поліклініки» міста Ромни Сумської області йдуть пішки до Києва, вимагаючи не ліквідовувати їхню установу і погасити заборгованість із зарплати. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода з місця подій.

«Чиновники чинять свавілля – вимагають від нас самоліквідуватися. Реорганізували установу, але кажуть – звільняйтеся. Люди обдурені і таким чином висловлюють свій протест. Якби все було чесно і прозоро, ніхто не пішов би на Київ», – заявив головний лікар поліклініки Володимир Зіньків.

За словами медиків, від 1 січня «Лінійна поліклініка Ромни» не фінансується за рахунок субвенції з держбюджету, протягом цього часу працівники закладу не отримують зарплату.

За словами головного лікаря поліклініки, до 2016 року в установі працювали понад 50 людей, проте після появи інформації про закриття частина людей звільнилися.

На даний момент в ході беруть участь близько 30 працівників.

Зараз медики перебувають в Полтавській області, 22 травня вони провели мітинг в місті Пирятин, під час якого пояснили місцевим жителям мету своїх дій.

Вони вже пройшли близько 150 кілометрів, хода розпочалася 18 травня.

19 травня на позачерговому засіданні Ромненська міськрада ухвалила рішення про ліквідацію державного закладу «Лінійна поліклініка станції Ромни СТГО «Південна залізниця». Відповідне рішення підтримав 21 депутат із 34. Мерія стверджує, що всі проблеми у трудового колективу установи виникли з вини одного з учасників протестів – головного лікаря Володимира Зінькова. У міськраді заявляють, що колишній керівник поліклініки «чинив перешкоди та подавав судові позови, які не давали змогу провести переведення працівників до штату центральної районної лікарні».

Раніше «Лінійна поліклініка» була відомчою та підпорядковувалася Міністерству інфраструктури України. У вересні 2015 року Роменська міськрада ухвалила рішення «Про прийняття у комунальну власність територіальної громади цілісного майнового комплексу Державного закладу «Лінійна поліклініка станції Ромни СТГО «Південна залізниця».

XS
SM
MD
LG