Доступність посилання

ТОП новини

Влада Афганістану підтверджує, що лідер афганських талібів був вбитий


Розвідувальне агентство Афганістану підтверджує, що лідер талібів мулла Ахтар Мансур був убитий за допомогою удару американського безпілотника на території Пакистану.

Національне управління безпеки повідомило, що Мансур був вбитий 21 травня разом з іншими бойовиками в південно-західній пакистанській провінції Белуджистан.

Ця заява прозвучала після того, як Пентагон оголосив про проведення повітряного удару проти Мансура в віддаленому регіоні неподалік кордону між Афганістаном і Пакистаном.

Офіційний представник США сказав, що Мансур і другий чоловік, який його супроводжував в транспортному засобі, «ймовірно вбиті».

Пакистанські чиновники розвідки сказали, що внаслідок безпілотного нападу в Белуджистані загинули двоє людей, чиї тіла були спалені до невпізнання.

Командир талібів мулла Абдул Рауф, якого цитують ЗМІ, сказав, що Мансур був убитий «в прикордонному районі між Афганістаном і Пакистаном», але інші таліби спростували повідомлення як необґрунтовані.

Ахтар Мансур був оголошений лідером талібів у липні 2015 року – через кілька днів після того, як афганський уряд підтвердив, що духовний лідер талібів мулла Мохаммад Омар помер у пакистанському портовому місті Карачі у 2013 році.

XS
SM
MD
LG