Доступність посилання

ТОП новини

Меркель висловила сумнів у швидкому наданні Туреччині безвізового режиму


Анґела Меркель і Реджеп Тайїп Ердоган, Стамбул, 23 травня 2016 року
Анґела Меркель і Реджеп Тайїп Ердоган, Стамбул, 23 травня 2016 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що план Європейського союзу надати Туреччині безвізовий режим до 1 липня цього року доведеться відкласти через занепокоєння, що Анкара не встигає вчасно виконати необхідні для цього вимоги ЄС.

Як сказала вона на прес-конференції після зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом на полях гуманітарного саміту ООН у турецькому Стамбулі, треба зробити все можливе, щоб продовжити дискусію, але до 1 липня, найімовірніше, певні речі ще не будуть зроблені.

Зокрема, Меркель висловила Ердоганові занепокоєння через ухвалений у Туреччині закон про зняття недоторканності з депутатів парламенту, що, за словами критиків, має на меті усувати з законодавчого органу депутатів-курдів.

Євросоюз вимагає від Анкари для отримання безвізового режиму здійснити низку реформ, серед них змінити антитерористичне законодавство так, щоб воно відповідало нормам ЄС. Туреччина наразі відмовляється робити це.

Домовленість про безвізовий режим для короткотермінових поїздок громадян Туреччини до країн ЄС, точніше, «шенгену» є елементом угоди між Туреччиною й Євросоюзом про те, як подолати кризу з мігрантами в Європі.

XS
SM
MD
LG