Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України висловило протест у зв’язку із перебуванням Медведєва у Криму та Севастополі


Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв у музеї письменника Олександра Гріна в окупованому Криму, 23 травня 2016 року
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв у музеї письменника Олександра Гріна в окупованому Криму, 23 травня 2016 року

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням на суверенній території України у її міжнародно визнаних кордонах голови російського уряду Дмитра Медведєва.

«Перебування Медведєва на території Автономної Республіки Крим є відвертим нехтуванням з боку російської влади державним суверенітетом України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов’язань», – наголосили в українському зовнішньополітичному відомстві.

В МЗС підкреслили, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії.

Російському зовнішньополітичному відомству надіслана відповідна нота протесту.

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв 22 – 24 травня перебуває в окупованому Криму. У Севастополі він спілкувався, зокрема, з місцевими пенсіонерами. На репліку однієї з учасниць діалогу, що в Криму неможливо прожити на пенсію в розмірі 8 тисяч рублів (це майже 3 тисячі гривень), російський прем’єр відповів, що «грошей немає». «Знайдемо гроші – зробимо індексацію. Ви тримайтеся тут», – відзначив Медведєв.

Відео з Youtube-каналу Alim Aydamak

XS
SM
MD
LG