Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: 4 представникам підприємства російського ВПК заборонили в’їзд до України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України заявляє, що заборонила в’їзд до країни чотирьом керівникам одного з підприємств військово-промислового комплексу Росії.

За повідомленням прес-центру СБУ, в листопаді 2015 року оперативники спецслужби викрили незаконну діяльність фірми в Миколаєві, що спеціалізувалася на розробці конструкторської і технологічної документації для кораблів ВМФ і прикордонної служби ФСБ Росії.

«СБУ оголосила директорові і головному конструктору установи офіційне застереження про неприпустимість порушення чинного законодавства. Також до миколаївського підприємства були застосовані санкції. Функціонування фірми фактично було припинене», – йдеться в повідомленні.

У СБУ заявили, що керівництво російського підприємства ВПК в Отрадному (Ленінградська область Росії) продовжило спроби залучити українських фахівців до роботи.

«Зокрема, росіяни мали намір особисто прибути в Миколаїв для узгодження деталей можливого відновлення взаємодії з колишніми партнерами. Зараз, після заборони в’їзду до України представників російського ВПК, будь-яка співпраця між сторонами остаточно припинена», – додали в спецслужбі.

У вересні минулого року Україна запровадила санкції проти близько 400 фізичних і близько 100 юридичних осіб із Росії й інших країн, які, за даними української сторони, тим чи іншим чином причетні до анексії Криму й агресії на Донбасі.

XS
SM
MD
LG