Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: поліція завершила розслідування щодо пожежі на нафтобазі «БРСМ»


Пожежа на нафтобазі «БРСМ» під Києвом у червні 2015 року
Пожежа на нафтобазі «БРСМ» під Києвом у червні 2015 року

Генеральна прокуратура України заявляє, що головне слідче управління Нацполіції завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо пожежі на нафтобазі «БРСМ» у червні 2015 року.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, 23 травня процесуальний керівник в Генпрокуратур направив до головного слідчого управління Нацполіції доручення про відкриття матеріалів провадження 4-м підозрюваним та їхнім захисникам.

За даними відомства, це кримінальне провадження було відкрите за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах та безпечної експлуатації будівель і споруд, інших кримінальних правопорушень.

Натомість адвокат потерпілих Олександр Мірошник у коментарі Радіо Свобода зазначив, що жодної інформації про завершення слідства не отримував ані він, ані його підзахисні.

«Повинна бути постанова про відновлення досудового розслідування, її також мали нам направити, а потім вже вони повинні були оголошувати про закінчення досудового розслідування. На цей час у нас такої інформації немає, навіть усного повідомлення не було», – зазначив адвокат.

8 червня 2015 року сталася пожежа на нафтобазі компанії «БРСМ» у Васильківському районі Київської області. Внаслідок пожежі загинули п’ятеро людей, 15 поранені.

Тоді в МВС повідомляли про чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.

12 червня минулого року Кабмін визначив суми компенсації сім’ям постраждалих у результаті пожежі на нафтобазі «БРСМ-нафта» під Києвом. Передбачалося виділення по 200 тисяч гривень сім’ям загиблих і по 70 тисяч гривень – потерпілим.

XS
SM
MD
LG