Доступність посилання

ТОП новини

Ківа заявляє про намір балотуватися на проміжних виборах до Ради


Ілля Ківа
Ілля Ківа

Колишній глава департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Ківа заявив, що балотуватиметься до Верховної Ради на проміжних виборах в окрузі № 183 у Херсоні.

«Я йду на вибори, це ще один фронт для того, щоб перемогти... Я в Херсоні працював, я в Херсоні знаю проблематику», – сказав він.

20 травня Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори депутатів Верховної Ради на 17 липня в окрузі №183 (Херсон).

У квітні голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила про те, що ініціює звільнення керівника департаменту протидії наркозлочинності Іллі Ківи через некоректні висловлювання. Деканоїдзе, зокрема, розкритикувала інтерв’ю Ківи у ЗМІ, де він допустив можливість замаху на себе з боку бійців АТО, яким, на думку Ківи, «немає чим зайнятися, а рука лише до автомата і звикла».

Згодом уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням звільнити Ківу. Зокрема, омбудсмен у своєму зверненні заявила про «непоодинокі публічні прояви дискримінаційної поведінки Іллі Ківи та його гомофобні висловлювання».

Водночас сам Ілля Ківа на сторінці у Facebook повідомив про створення спецкомісії щодо перевірки його діяльності на посаді начальника департаменту протидії наркозлочинності.

19 травня Ківа заявив, що його перевели на іншу посаду в МВС.

Ківа очолив департамент протидії наркозлочинності у жовтні минулого року.

XS
SM
MD
LG