Доступність посилання

ТОП новини

«Миротворець» виклав нову базу журналістів


Сайт «Миротворець» 24 травня оприлюднив оновлений список журналістів, які, як йдеться в повідомленні на сайті, «співпрацюють з країною-агресором».

«Ми довго не могли зважитися, і все-таки зважилися на це. Публікуємо черговий список акредитованих іноземних журналістів, які співпрацюють з країною-агресором, яка фінансує міжнародний тероризм і окупувала частину територій України», – йдеться в повідомленні на сайті «Миротворець».

У переліку зазначені 293 людини, в тому числі четверо українських журналісти, вказані поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Список, оприлюднений «Миротворцем», відповідає переліку журналістів іноземних ЗМІ, акредитованих при Міністерстві закордонних справ Росії станом на квітень 2016 року, що є на офіційному сайті російського МЗС.

Раніше сайт «Миротворець», на якому оприлюднювалися дані про донбаських і кримських сепаратистів й іноземних громадян, які їх підтримували,оприлюднив дані журналістів, що отримували акредитацію в угрупованні «ДНР», що контролює Донецьк і частину Донецької області.

Ця публікація викликала обурення низки правозахисників, частини журналістської спільноти, а також ОБСЄ. Крім того, прокуратура Києва почала кримінальне провадження за статтею про перешкоджання журналістській діяльності через цю публікацію, що, за даними прокуратури, «призвела до негативних наслідків, зокрема надходження погроз журналістам у зв’язку з виконанням ними професійної діяльності».

Із закликом до генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і голови Служби безпеки України негайно закрити кримінальну справу проти волонтерів проекту «Миротворець» звертався народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко.

На захист «Миротворця» також відбувся пікет Міністерства інформаційної політики, а на сайті президента України з’явилася петиція із закликом продовжити роботу проекту і сайту «Миротворець».

13 травня сайт «Миротворець» оголосив про своє закриття, але 19 травня заявив про відновлення своєї роботи. І вже 20 травня «Миротворець» оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали акредитацію в угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG