Доступність посилання

ТОП новини

КВУ закликає ЦВК через загрозу обстрілів змінити центр округу №114 на Луганщині


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

КВУ закликає Центральну виборчу комісію без зміни меж округів змінити центр виборчого округу №114 Луганської області, у якому на 17 липня призначені проміжні вибори народного депутата.

Як йдеться у заяві комітету, з міркувань безпеки центр виборчого округу №114 потрібно перенести із Станиці Луганської до селища Біловодськ.

«За інформацією Луганського КВУ у Станиці Луганській зберігається загроза нічних обстрілів, що ставить під загрозу безпеку членів виборчих комісій та виборчої документації. Збирати кілька сот членів дільничних виборчих комісій у будинку районної ради, де засідатиме окружна виборча комісія, в умовах загрози обстрілів є надто ризикованим», – йдеться у заяві.

Крім того, у КВУ вважають, що невигідно розташовувати окружну виборчу комісію в Станиці Луганській, яка віддалена від інших населених пунктів округу, у той час як Біловодськ є практично в його центрі.

20 травня Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори депутатів Верховної Ради в окрузі №114 (Луганська область) на неділю, 17 липня. Відповідне рішення було ухвалене у зв’язку з достроковим припиненням повноважень обраного в окрузі на позачергових виборах Ради в жовтні 2014 року депутата.

19 травня Верховна Рада України достроково припинила депутатські повноваження депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Гарбуза. Наприкінці квітня президент України Петро Порошенко призначив Гарбуза головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

XS
SM
MD
LG