Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: ситуація у зоні бойових дій на Донбасі залишається складною


Військова техніка проросійських бойовиків, архівне фото
Військова техніка проросійських бойовиків, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що ситуація у зоні бойових дій на Донбасі залишається складною, сьогодні підтримувані Росією бойовики 13 разів порушили режим тиші.

Як повідомляє прес-центр штабу, епіцентром протистояння залишаються позиції українських військових у передмісті Донецька.

«Зокрема, по бійцях сил АТО, які тримають оборону південніше Авдіївки, бандити декілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів», – зазначається в повідомленні.

За цими даними, біля Мар’їнки українських військових обстрілював снайпер бойовиків, на інших ділянках лінії розмежування сьогодні було відносно спокійно.

Раніше речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що за минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загинули 7 українських військовослужбовців, ще 9 поранені, цих втрат українські військові зазнали на всіх трьох напрямках (донецькому, луганському, маріупольському).

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вчора ввечері випустили 127 мін по західній околиці Донецька, околицях Докучаєвська, Ясинуватої та селі Саханка. Крім того, сепаратисти звинувачують військових в обстрілі селища Олександрівка, за їхніми даними, в результаті обстрілу поранений мирний житель.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові за минулу добу вісім разів обстріляли райони сіл Калинове, Миколаївка, Логвинове і села Калинівка.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG