Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: працюватиму, щоб полонені повернулися живими, щоб Україна була сильною


Надія Савченко після повернення до України, 25 травня 2016 року
Надія Савченко після повернення до України, 25 травня 2016 року

Народний депутат Надія Савченко, яка повернулася в Україну з російського ув’язнення, заявляє про готовність працювати над тим, щоб усі полонені повернулися додому живими.

«Я працюватиму для того, щоб, по-перше, кожен полонений, який живий, повернувся живим, щоб якомога менше людей загинуло, і будемо працювати для того, щоб Україна була сильною і щоб українці мали право жити гідно на своїй землі», – сказала вона на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції у Києві.

Савченко заявила, що готова далі боротися за Україну. «Я завжди готова піти в бій за Україну до переможного кінця. Україна має право бути. Бути, незважаючи ні на чию гнилу душу і хвору голову. І ми будемо», – наголосила вона.

«Я не хочу, щоб люди хотіли війни, я хочу, щоб люди хотіли миру, але, на жаль, мир можливий тільки через війну. Буває такий рубіж, після якого іншого шляху немає», – сказала Савченко.

Вона зазначила, що добре, що є Мінські домовленості, і додала «що ми зробимо все, щоб вони виконувалися».

Як заявив президент Порошенко, Савченко була в ув’язненні 709 днів.

Українка, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва 25 травня після того, як її помилував російський президент Володимир Путін на прохання родичів загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко. До Росії з України полетіли двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані минулого року в зоні конфлікту на сході України, і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їх помилування 24 травня.

Надію Савченко в Росії засудили до 22 років позбавлення волі, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Українка і сторона захисту відкинули усі звинувачення. Надія Савченко декілька разів оголошувала голодування, у тому числі і сухе, вимагаючи свого звільнення і повернення в Україну.

На цю ж тему:

25.05.2016
Савченко. Повернення додому. Живий блог

«Дякую, Завдяки вам я вижила! І дякую тим, хто бажав мені зла – на зло я вижила!» – Савченко вже в Україні далі

XS
SM
MD
LG