Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво іномовлення США вітає звільнення азербайджанської журналістки Ісмаїлової


Хадіджа Ісмаїлова після звільнення
Хадіджа Ісмаїлова після звільнення

Джон Лансінґ, директор Рада директорів мовлення, що керує низкою американських медіа-компаній закордонного мовлення вітає рішення Верховний суд Азербайджану щодо звільнення з в’язниці журналістки Радіо Свобода Хадіджи Ісмаїлової.

За його словами, її звільнення є «позитивним розвитком подій для людей в Азербайджані і кроком на шляху до свободи ЗМІ».

Джон Лансінґ закликав Баку зняти обмеження пересування, запроваджене щодо Ісмаїлової, наголосивши, що її звільнення має «супроводжуватися унеможливленням переслідувань, стеження і залякування, від чого вона потерпала перед затриманням».

Він також закликав владу Азербайджану дозволити знову відкрити у Баку офіс Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода і припинити розслідування щодо інших журналістів цього ЗМІ, які працювали у бакинському бюро перед його закриттям у грудні 2014 року.

Верховний суд Азербайджану у середу звільнив журналістку Радіо Свобода Хадіджу Ісмаїлову, скоротивши її 7,5-річний термін ув’язнення до умовного 3,5-річного.

Суд ухвалив таке рішення 25 травня, заслухавши апеляцію журналістки. Після звільнення Ісмаїлова заявила, що продовжить працювати журналісткою.

XS
SM
MD
LG