Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Криму при ГПУ розслідує зникнення Ервіна Ібрагімова


Ервін Ібрагімов
Ервін Ібрагімов

Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України проводить досудове розслідування за фактом зникнення на території анексованого Росією півострова члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Законодавство України передбачає, що в разі зникнення безвісти людини уповноваженою особою за даним фактом вносяться відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією кримінальної відповідальності відповідно до частиною 1 статтею 115 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Уранці 25 травня стало відомо про зникнення в Бахчисараї в ніч на 25 травня екс-депутата міськради, члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова. Його машину знайшли покинутою посеред дороги. Приблизно о 23:00 24 травня він зателефонував батькові і запитав про документи на машину. Після цього зв’язок з Ервіном зник і всі спроби додзвонитися йому були безрезультатними.

Пізніше було оприлюднено відео, на якому видно, як чоловіка зупинили, імовірно, співробітники ДПС, потім хотіли посадити в мікроавтобус, він намагався втекти, але його зловили і закинули в машину.

Батько зниклого звернувся в підконтрольну Росії прокуратуру Криму з заявою з проханням про організацію пошуку сина. Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що в кримському управлінні російської ФСБ відмовилися приймати у рідних Ервіна Ібрагімова заяву про його викрадення та відповідний відеоматеріал.

Офіційної реакції місцевих правоохоронців досі немає.

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки зникнення людей, переважно з-поміж кримських татар. При цьому в підконтрольному Росії Слідкомі Криму стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG