Доступність посилання

ТОП новини

Україна на шляху до скасування віз досягла реального прогресу – Ґабріел


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Той факт, що українське досьє з візової лібералізації вже перебуває на розгляді в комітеті Європейського парламенту з громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ, є позитивним і засвідчує, що Україна на шляху до скасування віз досягла реального прогресу. Таку заяву в інтерв’ю Радіо Свобода зробила доповідач з питання візової лібералізації для України, євродепутат від Болгарії Марія Ґабріел.

«Тепер ми залучені в процес, який я вже тепер, забігаючи вперед, розцінюю позитивним, – заявила європарламентар. – Адже те, що ми вже досягли цієї стадії, свідчить, що українці доклали зусиль, що ці зусилля цінують, що була констатація реального прогресу. Тож нині розгляньмо це досьє, знайдімо відповіді на питання, щоб вони не виникали після і щоб не було непорозумінь. І хай наш сигнал буде потужним і об’єднаним».

Євродепутат, яка розпочала вивчення «українського досьє» та підготовку його для обговорення й ухвалення комітетом Європейського парламенту з громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ, зазначає, що з її боку не буде зволікань, та й загалом можливість завершення процесу надання Україні безвізового режиму до початку осені є доволі реальною.

«За умови, що процедура йде, як передбачалося, ми можемо розуміти, що влада України дає такий сигнал, інформуючи населення. Це добре. Водночас, будьмо відвертими, пояснюючи, для кого саме будуть скасовані візи, адже це не стосується тих, що шукають заробітку, а тривалість поїздок обмежена 90 днями. Водночас, гадаю, що українська влада гарно працює, дає добрий сигнал, кажучи своїм громадянам: якщо ми виконуватимемо наші зобов’язання, то очевидно, що такі терміни стають все більш виправданими, – пояснила Марія Ґабріел.

23 травня Європейський парламент призначив доповідачем з питання візової лібералізації для України Марію Ґабріел, євродепутата від Болгарії, що входить до найчисленнішої парламентської політичної групи – Європейської народної партії.

В українському уряді розраховують на запровадження безвізового режиму України з Європейським союзом на початку осені.

XS
SM
MD
LG