Доступність посилання

ТОП новини

Савченко заявляє, що хоче літати, але якщо треба, то готова стати президентом


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко заявляє, що любить і хоче літати, але буде працювати там, де потрібна для України.

«Я дуже люблю свою роботу, я дуже хочу літати, але для України буду працювати там і робити те, що корисне… Мені байдуже, де захищати Україну, чи я піду в гарячий бій у перші ряди. Якщо я знаю, що я зараз тут, то я буду робити тут те, що я можу тут... Все моє життя – це Україна», – сказала Надія Савченко на прес-конференції в Києві, відповідаючи на питання про плани щодо роботи.

Відповідаючи на запитання, чи готова вона бути президентом, Савченко сказала: «Українці, якщо вам треба, щоб я була президентом, я буду. Я просто ще не зовсім вірю, що в нас люди навчилися голосувати не за гречки. Чесно скажу, що я не дуже хочу, бо люблю літати. Але якщо треба – я зроблю все і пройду і цей шлях і працюватиму з віддачею».

Згодом вона додала, що «на Банкову завтра» ще не збирається, бо їй там «ще немає що робити».

«Коли буду готова і зможу, коли відчую це сама, якщо люди скажуть, що я потрібна там, тоді піду. Але, як і на першому Майдані, якщо люди вийдуть і скажуть, що я там не потрібна, то обома руками за крісло не триматимусь, а вийду і скажу «добре». І ніяких питань не буде», – додає Савченко.

Надія Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва напередодні у рамках обміну. 25 травня російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки на прохання родичів загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко. Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані минулого року в зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їхнє помилування 24 травня.

Раніше Савченко відкидала інкриміновані їй звинувачення, а після оголошення їй вироку в Росії заявила, що провини не визнає, про помилування просити не буде і заборонила робити це своїм адвокатам.

XS
SM
MD
LG