Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії називають «абсурдним» рішення G7 про збереження санкцій проти Москви


Сергій Рябков
Сергій Рябков

У Міністерстві закордонних справ Росії називають «абсурдним» рішення «Групи семи» промислово розвинутих країн щодо продовження санкцій проти Москви.

«Не дивує, що так звана «Група семи» в черговий раз посилає сигнали з санкційної тематики на нашу адресу. Ситуація парадоксальна. Вона значною мірою абсурдна, оскільки умовою скасування санкцій учасники цієї структури називають виконання Росією Мінських угод», – сказав заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков заявив у Раді Федерації.

Рябков заявив, що вимоги про виведення іноземних військ з Донбасу «не мають жодного відношення до реальності, тому що жодних іноземних військ на території Донбасу, за визначенням, немає».

При цьому він відкинув вимогу «Групи семи» повернути контроль на українсько-російському кордоні на Донбасі.

«Вимога друга, яку до нас висувають у частині відновлення контролю Києвом над всіма ділянками кордону з Росією, записана в Мінські угоди як заключний етап їх виконання. Тобто в черговий раз «Група семи» та її лідери ставлять воза попереду коня й ігнорують очевидні речі, які потрібно адресувати українській владі, тому що саме вона не виконує Мінські угоди», – додав він.

Лідери країн «Групи семи» промислово розвинутих країн узгодили продовження санкцій проти Росії і погрожують посилити їх у разі потреби. Про це йдеться в підсумковій декларації саміту, який завершився в Японії.

XS
SM
MD
LG