Доступність посилання

ТОП новини

Українським дітям безкоштовно покажуть європейське кіно


Ukraine -- Free children festival, 27May2016
Ukraine -- Free children festival, 27May2016

27 травня розпочинається фестиваль мистецтва кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест». Сім європейських фільмів покажуть у 18 містах України. Для всіх відвідувачів вхід безкоштовний за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Зробити кіно доступним для дітей і підлітків і показати справжнє якісне європейське кіно ставлять за мету організатори фестивалю.

«Нам було важливо залучити не тільки міста-мільйонники, а й менші. Наш попередній досвід показав, що у невеличких містах, таких як Краматорськ, Маріуполь, Мелітополь, похід на подібній фестиваль може стати взагалі першим в житті походом у кіно. Навіть якщо цим дітям вже по 10-12 років», – заявила Радіо Свобода Анастасія Сідельник, співорганізатор фестивалю.

Фільмом відкриття стане історія про хлопчика-невидимку, прем’єра якого відбулась на одному з найстаріших міжнародних фестивалів анімаційних фільмів в Аннесі у Франції.

Як повідомляють організатори, окрім фільму-відкриття, інші фільми конкурсної програми не будуть виходити в прокат. Український анімаційний серіал «Моя країна – Україна» буде представлений у позаконкурсній програмі.

Більшість представлених фільмів розповідають про подолання життєвих труднощів, прийняття іншого, трансформацію і нові досягнення, вони показують про те, як не здаватися, каже Анастасія Сідельник.

Український актор кримськотатарського походження Ахтем Сеїтаблаєв виступає послом фестивалю. Фестиваль виховує толерантне відношення до людей і є «прекрасною освітньою програмою» для юних глядачів, вважає він.

«Я би дуже хотів, щоб на наступному «Чілдрен Кінофесті» з’явилася казка або фільм українського виробництва, в якому головними героями були б українець, росіянин та кримський татарин. І ця проблематика, яка існує, розповідалась би на дитячому рівні. Щоб говорити не про геополітику, а пояснювати, що ми різні за походженням, але ми мешкаємо в одній країні, і ми всі бажаємо жити під мирним небом і мати майбутнє», – сказав Ахтем Сеїтаблаєв Радіо Свобода.

«Чілдрен Кінофест» пройде з 27 травня по 5 червня. Серед міст, де проходитиме фестиваль Київ, Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Краматорськ, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Маріуполь, Мелітополь, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Черкаси, Чернігів.

XS
SM
MD
LG