Доступність посилання

ТОП новини

У СММ ОБСЄ заявляють про збільшення кількості порушень режиму тиші на Донбасі


У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють про збільшення кількості порушень режиму тиші на Донбасі.

«З часу Великодня були певні покращення у безпековій ситуації. Також у нас були певні позитивні політичні повідомлення з Берліна та Мінська. В результаті, я сподівався, що будуть вжиті конкретні заходи на місцях для того, щоб перемир’я стало більш постійним і сталим. Сьогодні я маю вже менше сподівань. Вчора ми зафіксували триразове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню у порівнянні з попереднім днем», – заявив перший заступник СММ ОБСЄ Александр Гуґ.

Сьогодні у штабі української воєнної операції на Донбасі заявилипро нове загострення ситуації – за добу 26 травня підтримувані Росією сепаратисти здійснили 30 обстрілів українських позицій. У свою чергу сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР» також звинувачують українських військових в обстрілах, зокрема Докучаєвська, Ясинуватої.

Наприкінці квітня Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG