Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі 11 разів обстрілювали українські позиції – штаб


У штабі української воєнної операції заявляють, що з півночі і до 18 години підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі 11 разів обстрілювали їхні позиції.

«Застосовуючи стрілецьку зброю, бойовики провокували українських воїнів на відкриття вогню у відповідь в районі населених пунктів Зайцеве та Луганське, що на горлівсько-світлодарській дузі. З автоматичних станкових гранатометів бандити били під Красногорівкою, а позиції сил АТО на підступах до Авдіївки обстрілювали з великокаліберних кулеметів та підствольних гранатометів. З мінометів калібру 82 мм противник відкривав вогонь по наших опорних пунктах неподалік Новотроїцького», – повідомили увечері 27 травня у прес-центрі штабі АТО.

Загострення ситуації у зоні бойових дій на Донбасі фіксують і спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

В угруповання «ЛНР» кажуть, що упродовж минулої доби Збройні сили України двічі обстрілювали їхні позиції.

В угруповання «ДНР» заявляють, що упродовж тижня українські військові майже 2 тисячі разів порушили перемир’я, більшість обстрілів, кажуть донецькі сепаратисти, велися з важких озброєнь.

Угруповання «ЛНР» і «ДНР» визнані в Україні терористичними.

Наприкінці квітня Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG