Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку загинули 70 бойовиків «Ісламської держави» – Воррен


Стів Воррен
Стів Воррен

У Вашингтоні заявляють, що у результаті авіаударів коаліції під проводом США та артилерійських обстрілів з боку іракських військ у Фаллуджі були вбиті близько 70 бойовиків угруповання «Ісламська держава», серед яких один з їхніх лідерів Махер аль-Білауі.

27 травня речник військових США у Багдаді Стів Воррен повідомив, що упродовж останніх чотирьох днів їхня авіація завдала 20 повітряних ударів по позиціях ісламістів у захопленому ними іракському місті Фаллуджа, знищивши укріплення та сховища зброї бойовиків.

На початку цього тижня іракські сили безпеки за підтримки авіаударів коаліції розпочали наступальну операцію з відновлення контролю над Фаллуджею, містом, яке розташоване всього за 50 кілометрів від столиці Багдада.

За повідомленнями, місто утримують від 500 до 1 тисячі бойовиків угруповання «Ісламська держава». У ньому заблоковані близько 50 тисяч цивільних. Іракська влада повідомляє, що ісламісти вбивають мешканців, які намагаються втекти з міста.

За словами Ворена, іракська армія намагається створити шлях для безпечної евакуації цивільних з Фаллуджі.

У 2014 році угруповання «Ісламська держава» захопило значні території в Іраку та Сирії, але упродовж останнього часу втратило значну їх частину.

XS
SM
MD
LG