Доступність посилання

ТОП новини

У Росії почалося голосування на праймеріз Демократичної коаліції


Лідер ПАРНАС Михайло Касьянов
Лідер ПАРНАС Михайло Касьянов

У Росії 28 травня розпочалося голосування на праймеріз для висунення списку кандидатів у Державну думу від Демократичної коаліції на базі ПАРНАС. Голосування проходить на сайті ПАРНАС і завершиться у неділю о 21 годині за московським часом. Також у великих містах відкриті виборчі дільниці, куди вже зареєстровані виборці зможуть прийти і проголосувати.

Виборці зможуть вибрати 12 кандидатів для формування своєї фракції у Держдумі.

У попередньому голосуванні беруть участь кандидати від Партії народної свободи, Партії прогресу, «Демократичний вибір», партії «5 грудня», Лібертаріанської партії Росії і руху «Солідарність».

За підсумками праймеріз буде сформований партійний список, загальнофедеральну частина якого очолить голова ПАРНАС Михайло Касьянов.

Як повідомляється на сайті «Хвиля змін», підсумки голосування будуть підбиті не пізніше як за 48 годин після завершення голосування.

Заступник голови партії ПАРНАС Костянтин Мерзлікін напередодні повідомив «Комерсанту», що на праймеріз зареєструвалися 96 кандидатів. Проголосувати на праймеріз зможуть 24 тисячі зареєстрованих виборців.

Раніше незареєстрована Партія прогресу Олексія Навального заявила про вихід зі складу Демократичної коаліції через розбіжності з ПАРНАС щодо проведення праймеріз. До цього з Демкоаліції вийшли прихильники голови партії «Демократичний вибір» Володимира Мілова.

XS
SM
MD
LG