Доступність посилання

ТОП новини

Росія сподівається на участь своїх легкоатлетів у Олімпіаді – Мутко


Міністр спорту Росії Віталій Мутко
Міністр спорту Росії Віталій Мутко

Міністр спорту Росії Віталій Мутко заявляє, що його країна зробила «все можливе», щоб гарантувати відновлення повноправного членства Всеросійської федерації легкої атлетики в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF). Мутко розповів державному спортивному телеканалу «Матч ТВ» 28 травня, що IAAF ухвалить рішення щодо цього 17 червня, і він сподівається, що «здоровий глузд візьме гору».

Російський міністр також сказав, що не може виключити «найнегативншіі рішення» щодо участі Росії в літніх Олімпійських іграх, які відбудуться в Бразилії в серпні.

Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) нині розслідує звинувачення колишнього керівника антидопінгової лабораторії Росії Григорія Родченкова, що Федеральна служба безпеки і урядовці активно допомагали російським спортсменам приховати позитивні допінг-проби під час зимової Олімпіади 2014 року в Сочі.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив 18 травня, що звинувачення на адресу Росії «дуже деталізовані й тому дуже тривожні». Керівник МОК не виключив можливість того, що вся російська збірна (а не лише легкоатлети) могла б бути відсторонена від Олімпійських ігор у Бразилії.

XS
SM
MD
LG