Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін вирушає до Ірану, щоб обговорити перспективи співпраці – МЗС України


Міністерство закордонних справ України повідомляє, що очільник зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін 29-30 травня відвідає Ісламську республіку Іран. Візит відбудеться на запрошення іранського колеги Мохаммада Джавада Заріфа, уточнюють в МЗС.

«Метою візиту є обговорення стану та перспектив розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Іраном», – ідеться в повідомленні.

«Важливі зміни навколо Ірану, зокрема, зняття економічних та фінансових санкцій, створюють можливості для більш повної реалізації потенціалу цієї держави, яка є важливим партнером України в регіоні, у тому числі і для активізації українсько-іранського співробітництва в торговельно-економічній сфері», – додають у міністерстві.

У липні 2015 року світові держави узгодили з Іраном обмеження його ядерної програми в обмін на скасування міжнародних санкцій щодо Тегерана. Нині Іран намагається повернути втрачені через санкції позиції на світовому ринку, зокрема, вже майже наростив до досанкційного рівня видобуток нафти.

XS
SM
MD
LG