Доступність посилання

ТОП новини

У Криму журналістку Буджурову застерегли від екстремістської діяльності


Лілія Буджурова
Лілія Буджурова

Російські силовики в анексованому Москвою Криму вручили попередження про неприпустимість екстремістської діяльності журналістці Лілії Буджуровій.

Як повідомила Буджурова у Facebook, попередження їй вручили на робочому місці.

«Заклик допомогти дітям – це, виявляється, екстремізм. Сьогодні співробітники прокуратури Сімферополя вручили мені чергове «Попередження про неприпустимість порушення законодавства про протидію екстремістській діяльності і законодавства про засоби масової інформації». Ці «злочини» були виявлені в моїх постах на Facebook, а також в блозі «Тепер це наші діти» на Crimeantatars.club.», – написала журналістка.

Минулого року в будинку Буджурової проводили обшук в рамках кримінальної справи проти власника телеканалу ATR Ленура Іслямова, якого в Криму звинувачують в екстремізмі. Після цього журналістка подала в суд щодо дій ФСБ, який підконтрольний Росії суд відмовився задовольнити.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG