Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков не підтверджує наявність домовленості про видачу Києву Солошенка і Афанасьєва


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі не підтверджують інформацію про досягнення згоди щодо повернення в Україну засуджених у Росії українських громадян Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

«Я не міг би це підтвердити. Я не маю інформації, яка дозволяла б мені це підтвердити», – сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Напередодні президент України Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалові «Інтер» повідомив, що з Росією існує попередня домовленість про можливість повернення додому засуджених у Росії громадян України Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка.

Після повернення до України з Росії Надії Савченко 25 травня уповноважена президента з урегулювання конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що до кінця нинішнього місяця українська сторона очікує добрих новин іще стосовно двох громадян України, ув’язнених у Росії. Вона не уточнила прізвищ українців, але напередодні вона заявляла, що до кінця травня очікуються позитивні новини з приводу ув’язнених у Росії Надії Савченко, Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

Того ж дня адвокат Афанасьєва Олександр Попков повідомив, що засуджених у Росії українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка (йому недавно сповнилося 74 роки) доставили до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві з колоній, де вони перебували. Він висловив сподівання, що це пов’язано з процесом екстрадиції їх до України. Міністерство закордонних справ України вже звернулося до російської сторони з проханням передати їх в Україну.

XS
SM
MD
LG