Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Чехії повідомила про затримання українця за підробку документів


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Чехії поліція повідомила про затримання трьох іноземців – громадян України, Судану і Конго – за підозрою в підробці документів.

Як повідомляє Відділ боротьби з організованою злочинністю поліції Чехії, ця група іноземців збирала втрачені і викрадені паспорти чи інші документи, що підтверджують тотожність особи, або й купувала їх у законних власників і потім передавала їх до Греції для подальших підробок.

Натомість із Греції ця група отримувала підроблені наклейки шенгенських віз, які, вписавши в них дані «клієнтів», вклеювала в їхні паспорти. Ціна такої «послуги» залежала й від якості підробки і сягала кількох тисяч євро.

Такі підроблені документи використовувались для нелегальної міграції до Європейського союзу іноземців із третіх країн.

Троє іноземців були затримані в Чехії ще 10 травня, однак про це не повідомляли раніше: чеська поліція чекала повідомлень від грецьких колег, які, у свою чергу, 25 травня затримали 16 підозрюваних, що належать до тієї самої групи.

Трьом затриманим у Чехії поліція винесла обвинувачення в «підробці і внесенні змін до державних документів», за що їм, відповідно до чинного законодавства, загрожує до десяти років позбавлення волі. Затримані іноземці, віком від 30 до 39 років, узяті під варту.

Розслідування діяльності цієї організованої злочинної групи в Чехії тривало від 2014 року, додали в поліції.

За цим повідомленням, такі випадки, пов’язані з підробкою документів для нелегальних мігрантів, непоодинокі. Чеська поліція обіцяє ще цього тижня оприлюднити дані про ще один такий випадок.

XS
SM
MD
LG