Доступність посилання

ТОП новини

Міграційна служба не знайшла підстав відмовляти у громадянстві Григоришину


Державна міграційна служба України заявила, що наявність кримінального провадження стосовно особи не є підставою для відмови в наданні громадянства за територіальним походженням, за чим звернувся російсько-український олігарх Костянтин Григоришин.

Положення закону про громадянство України не містять підстав, які б унеможливлювали набуття громадянства України за територіальним походженням, наголошено в повідомленні.

За інформацією служби, Григоришин, громадянин Росії і Кіпру, звернувся до одного з підрозділів міграційної служби з заявою про набуття громадянства України у спрощеному порядку за територіальним походженням у зв’язку з тим, що він народився на території України. Разом із заявою подані всі необхідні документи, серед того й зобов’язання припинити громадянства Росії й Кіпру.

Реалізація права на набуття громадянства України за територіальним походженням є суб’єктивним правом, залежить лише від волевиявлення особи та не може бути обмежено державою, заявили в міграційній службі.

Костянтин Григоришин, що народився в Запоріжжі, переважну частку своїх активів має в Україні, в першу чергу в енергетиці й машинобудуванні. Його статки оцінюють останнім часом у трохи менш ніж мільярд доларів, попередніми роками вони сягали і двох мільярдів.

Західна преса називає Костянтина Григоришина діловим партнером нинішнього президента України, теж одного з найзаможніших підприємців України Петра Порошенка.

На його адресу в Україні лунали й нині лунають корупційні звинувачення чи й звинувачення в фінансуванні антиукраїнських сил. 2008 року йому забороняли в’їзд до України, звинувативши в організації рейдерських атак.

А в Росії, у столиці якої Москві Григоришин переважно жив до останнього часу, 13 квітня 2016 року повідомили, що його оголосили в розшук, звинувачуючи в несплаті податків на суму в понад 10 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG