Доступність посилання

ТОП новини

Костенко каже, що «Наша Україна» брала гроші не в Партії регіонів, а у спільних спонсорів


Колишній голова «Української народної партії», народний депутат Юрій Костенко запевняє, що не брав грошей від представників Партії регіонів і не знає, як до оприлюдненого «Українською правдою» «журналу витрат» Партії регіонів могло потрапити його прізвище.

Про це він сказав у коментарі програмі «Схеми», коментуючи запис в опублікованих матеріалах, відповідно до якого він у вересні й жовтні 2012 року нібито отримав сумарно понад 1,6 мільйона доларів з «чорної каси» Партії регіонів. Призначення отриманих грошей у матеріалах зазначено як «Наша Україна – проекти» і «Наша Україна».

Юрій Костенко пояснив, що великий капітал завжди фінансував усі без винятку так звані прохідні політичні партії, і «Наша Україна» вела переговори про підтримку із тими ж самими спонсорами, які фінансували Партію регіонів.

«У 2012 році «Українська народна партія», КУН і «Наша Україна» створили політичний блок, але юридично виборчу кампанію вела «Наша Україна». Керівником штабу був Сергій Бондарчук. Тому всі питання по фінансуванню можна дізнатися виключно у Бондарчука. Я єдине що можу сказати, що ми вели переговори, я маю на увазі, керівництво «Нашої України», із представниками великого бізнесу, в тому числі який, так би мовити, належав до тієї категорії, що підтримувала Партію регіонів», – зазначив Юрій Костенко.

На початку 2013 року Сергій Бондарчук заявив, що партія «Наша Україна» на виборах 2012 року у Верховну Раду виконувала технічне завдання в інтересах Партії регіонів. За кілька днів політрада «Нашої України» звільнила його з посади голови політради, а через декілька тижнів виключила зі складу партії.

Після цього Сергій Бондарчук заявив, що фінансування виборчої кампанії «Нашої України» відбувалося зі штабу Партії регіонів, зокрема в інтересах «регіоналів» змінювали членів окружних виборчих і дільничних комісій на членів Партії регіонів.

Сьогодні стало відомо, що Сергій Бондарчук, якого з літа 2015 року розшукує ГПУ через Інтерпол, попросив політичного притулку у Великобританії.

Детальний аналіз опублікованих документів дивіться у програмі «Схеми» у четвер о 21:50 на «UA:Першому» телеканалі і сайті Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG