Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив вивчити можливості добудови другого літака «Мрія»


«Мрія» (©Shutterstock)
«Мрія» (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко доручив вивчити можливість добудови і подальшого використання других екземплярів літаків Ан-225 «Мрія» і Ан-70, які перебувають в стадії складання на державному підприємстві «Антонов». Про це Порошенко повідомив під час відвідування підприємства в рамках святкування 70-річчя авіахолдингу.

«Сьогодні ми побачили можливості будівництва ще одного «Мрії» та літака Ан-70. Я ставлю завдання: прорахувати всі можливості, уважно вивчити ринок і доповісти мені», – сказав Порошенко.

Президент заявив, що виступає за розвиток вітчизняного авіапрому як стратегічної галузі української економіки.

«Нарешті ми підписали нові контракти на постачання українських літаків до Саудівської Аравії, нарешті на зустрічі з президентом Азербайджану ми домовилися про те, що Азербайджан купує наші літаки «Антонов», нарешті й українська влада повернулася обличчям до нашого колективу, і Міноборони замовляє вперше за багато-багато років українські антоновські літаки. І повірте мені – це лише початок», – сказав Порошенко.

За його словами, Україна після агресії Росії вийшла на нові ринки збуту

Глава держави також поспілкувався з ветеранами заводу й екіпажем «Мрії», який нещодавно повернувся з Австралії і подякував їм за популяризацію України в світі.

На початку травня цього року Ан-225 «Мрія» виробництва ДП «Антонов» здійснив перший комерційний рейс до Австралії, зробивши по дорозі чотири зупинки.

Держпідприємство «Антонов» – виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. Серед найбільш відомих розробок підприємства – літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Літак «Мрія» є найбільшим і найпотужнішим у світі транспортним літаком.

XS
SM
MD
LG