Доступність посилання

ТОП новини

Президент Туреччини висловив здивування вимогами Росії до поліпшення відносин


Реджеп Тайїп Ердоган, архівне фото
Реджеп Тайїп Ердоган, архівне фото

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що хоче нормалізувати відносини з Росією, але не розуміє, якого «першого кроку» Москва хоче від Анкари.

Як сказав він журналістам, Росія сама принесла відносини з Туреччиною в жертву через «помилку пілота».

Так президент Туреччини прокоментував слова речника Кремля Дмитра Пескова, який заявив раніше у вівторок, що вирішити проблеми у відносинах із Москвою має саме Анкара. Речник також повторив сказані раніше слова президента Росії Володимира Путіна, що в Москві чекають від Анкари на «конкретні кроки». Песков також підтвердив позицію Кремля, де вважають, що Туреччина має вибачитися і відшкодувати збитки за збитий бомбардувальник.

Відносини Москви й Анкари різко погіршилися, коли Туреччина збила російський військовий літак на турецько-сирійському кордоні в листопаді 2015 року. Росія заявляла, що літак перебував на території Сирії, а Туреччина наполягала, що він порушив її повітряний простір, і її союзники в НАТО підтвердили це. Росія наклала на Туреччину односторонні санкції. Анкара вже не раз відкинула вимоги Москви вибачитися, а тим більше відшкодувати збитки.

XS
SM
MD
LG