Доступність посилання

ТОП новини

США попереджають своїх громадян про терористичну небезпеку в Європі


Сполучені Штати попередили своїх громадян про можливість терористичні актів в Європі цього літа, заявивши, що метою терористів може статичемпіонат Європи з футболу у Франції. Жодної конкретної загрози в цьому повідомленні не названо.

«Ми попереджаємо громадян США щодо ризику потенційних атак терористів по всій Європі, метою яких є масові заходи, туристичні пам’ятки, ресторани, торгові центри та транспорт», – ідеться в повідомленні Державного департаменту США 31 травня.

«Стадіони, фанзони і розважальні заклади, де здійснюватиметься трансляція чемпіонату Європи, у Франції та в усій Європі є потенційними мішенями для терористів», – додають у зовнішньополітичному відомстві США.

Останнє таке попередження США, в якому йшлося про Європу було видано після нападів 22 березня в Брюсселі. Термін дії цього попередження мав закінчитися наприкінці червня.

Чемпіонат Європи з футболу, який стартує у Франції 10 червня, триватиме впродовж місяця. Очікується, що континентальну першість відвідають близько 2 мільйонів людей. Правоохоронці вдаються до безпрецедентних заходів безпеки, оскільки внаслідок торішніх нападів 13 листопада в Парижі загинули 130 людей.

XS
SM
MD
LG