Доступність посилання

ТОП новини

«Касир» Партії регіонів продовжує отримувати державні підряди на свою донецьку фірму – «Схеми»


Народний депутат від групи «Відродження» Євген Геллер
Народний депутат від групи «Відродження» Євген Геллер

Фірма народного депутата із групи «Відродження» Євгена Геллера «ТПК Укрсплав», зареєстрована в окупованому Донецьку, упродовж 2015–16 років отримала на державних тендерах майже вісім мільйонів гривень. Це з’ясували журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший». Юридична адреса компанії – вулиця Новоросійська, 9, місто Донецьк.

Прописку компанії на окупованій території депутат Геллер пояснює тим, що саме у Донецьку розташовані всі виробничі потужності фірми, що займається металобрухтом, а ліцензію на таку діяльність Україна видає тільки за місцем реального розташування.

«Фірма розташовується на території, яка тимчасово не підконтрольна Україні, однак ми сплачуємо податки в Україні. Ми не можемо поміняти юридичну адресу, бо компанія займається в тому числі кольоровими металами, а це ліцензія. І ліцензію дають на адресу, де розташовані виробничі потужності. Тому тут є певні незручності, але ми абсолютно українська компанія», – пояснив він.

Головний податківець України Роман Насіров повідомив у коментарі програмі, що українська компанія не може бути зареєстрована на окупованій території. «На сьогоднішній день це не може бути український суб’єкт, який зареєстрований на окупованій території. Ми не можемо навіть собі уявити, щоб якась українська компанія зараз зареєструвалася на окупованій території», – зазначив він.

Під час президентства Віктора Януковича компанія «ТПК Укрсплав» отримала на державних тендерах майже 60 мільйонів гривень.

Від редакції: У першій версії статті фігурувала інформація про податкову заборгованість фірми ТОВ «ТПК Укрсплав» перед бюджетом у розмірі 25 мільйонів гривень. Наразі редакція отримала переконливе підтвердження, що такої заборгованості фірма не має, тому інформацію про заборгованість було прибрано з матеріалу як таку, що не відповідає дійсності. Редакція приносить вибачення за помилку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG