Доступність посилання

ТОП новини

Матіос анонсує оприлюднення мотивів убивства адвоката Грабовського


Анатолій Матіос, головний військовий прокурор України
Анатолій Матіос, головний військовий прокурор України

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос обіцяє впродовж тижня оприлюднити причини і мотиви вбивства адвоката Юрія Грабовського. Про це він повідомив 4 червня в ефірі телеканалу «112. Україна».

«Убивство Грабовського мало досить зловісний відтінок, але з Божою поміччю нам вдалося розкрити це вбивство, і я думаю, що впродовж тижня ми відкрито, публічно, з максимальним наданням відео надамо загальну закінчену картину того, що сталося, причин, умов і, найголовніше, мотивів вбивства Грабовського», – сказав Матіос.

Про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 10 березня. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України. 25 березня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що тіло адвоката було знайдене в Черкаській області.

Також Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві Грабовського, один із яких і вказав на місце та обставини злочину. В Генеральній прокуратурі також продемонстрували відеозапис, пов’язаний із одним із підозрюваних, у якому Грабовський заявляє на камеру, що обіцяє і зобов’язується припинити надання правової допомоги російському військовому Олександру Александрову і що він «зрозумів свою помилку».

Наприкінці травня, після вироку українського суду Александров, а також інший росіянин Євген Єрофеєв були помилувані президентом України. Обоє росіян були визнані українським судом винними у веденні агресивних воєнних дій, сприянні діяльності терористичної організації, у вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини.

В один день із цими двома росіянами повернулася в Україну засуджена в Росії депутат Верховної Ради Надія Савченко.

XS
SM
MD
LG