Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: нова редакція «Білої книги» Німеччини може привести до конфронтації


 Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі стурбовані тим, що Німеччина більше не вважає Росію партнером. Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

За його словами, зміни в політиці Німеччини свідчать про «нерозуміння суті позиції російської сторони, яка спрямована не на конфронтацію, а на взаємовигідне співробітництво».

У Кремлі заявляють, що нова редакція документа «здатна привести до конфронтаційних дій».

Напередодні стало відомо, що в попередньому варіанті «Білої книги» Німеччини Росію не вважають партнером. В уряді Німеччини вважають, що Кремль «готовий насильно просувати свої інтереси, ...розмиваючи межі між війною і миром». Як приклад в проекті документа наводяться анексія Криму та конфлікт на сході України»

При цьому в ньому зазначено, що політика щодо Росії повинна вибудовуватися на основі «правильної комбінації» оборони і стримування з одного боку і пропозицій до співпраці – з іншого.

«Білі книги» ухвалюються урядовим кабінетом і публікуються Федеральним міністерством оборони Німеччини. Останній варіант документа діяв в редакції від 2006 року. У лютому 2015 федеральний міністр оборони Німеччини оголосила про оновлення центрального основоположного документа політики безпеки і оборони.

XS
SM
MD
LG