Доступність посилання

ТОП новини

Французьке МЗС підтверджує затримання громадянина Франції в Україні


Кадр із відео Служби безпеки України, на якому співробітники СБУ затримують громадянина Франції, підозрюваного у підготовці терактів у Франції
Кадр із відео Служби безпеки України, на якому співробітники СБУ затримують громадянина Франції, підозрюваного у підготовці терактів у Франції

У французькому Міністерстві закордонних справ підтверджують факт затримання на території України громадянина Франції, якого підозрюють у спробі незаконного перевезення вибухівки і зброї й підготовці терактів під час «Євро-2016».

Як заявив речник МЗС Франції Ромен Надаль, міністерство перебуває на зв’язку з українському владою. Подробиць він не навів.

Голова СБУ Василь Грицак 6 червня заявив, що Служба безпеки України запобігла 15 терактам у Франції, які мали статися напередодні і під час футбольного чемпіонату «Євро-2016».

Як заявив Грицак, ціллю нападів планували обрати мечеть, синагогу, низку адміністративних об’єктів. За його словами, СБУ у травні затримала громадянина Франції, який намагався вивезти зброю і вибухівку за межі України.

«Євро-2016» відкривається у Франції 10 червня. Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не відкидає загрозу терористичних нападів під час чемпіонату. Водночас він заявив про значну кількість силовиків, залучених до охорони правопорядку.

Внаслідок нападів у Парижі у листопаді минулого року, відповідальність за які взяли бойовики угруповання «Ісламська держава», загинули 130 людей.

XS
SM
MD
LG