Доступність посилання

ТОП новини

Поліція планує залучити понад 6 тисяч співробітників до забезпечення порядку під час «Маршу рівності»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна поліція має намір залучити близько 6,5 тисяч співробітників поліції до забезпечення порядку під час «Маршу рівності» 12 червня у Києві.

«До цієї акції будуть залучені більше 6,5 тисяч співробітників», – сказав начальник управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в Києві Ігор Бойко.

Раніше про впевненість у безпеці учасників форуму ЛГБТ «Київ Прайд 2016» в Києві заявив столичний голова Віталій Кличко. Також глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що поліція готова гарантувати безпеку «Маршу рівності».

П’ятий міжнародний форум ЛГБТ «Київ Прайд 2016» відбудеться у Києві з 6 до 13 червня 2016 року. Гасло форуму – «Безпека людини – розвиток країни!» У програмі передбачені близько 20 просвітницьких та дискусійних заходів. Зокрема, 12 червня пройде традиційний «Марш рівності» – мирна хода на підтримку ідей особистої та суспільної безпеки, прав людини та проти дискримінації. У Києві проведення «Маршу рівності» часто супроводжується сутичками, зокрема минулого року внаслідок сутички під час «Маршу рівності» постраждали 3 міліціонери.

XS
SM
MD
LG