Доступність посилання

ТОП новини

Пушилін каже, що готовий до діалогу з Савченко


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Один з діячів угруповання «ДНР» Денис Пушилін, який представляє донецьких сепаратистів на переговорах у Мінську,заявляє, що готовий до діалогу з депутатом Верховної Ради України Надією Савченко, якщо у неї будуть відповідні повноваження.

«Дивно, що саме у Савченко виникли думки про необхідність діалогу з Донбасом. Якщо у неї будуть повноваження, ми готові з нею розмовляти. У Мінську у рамках переговорного процесу від представників України ми поки бачимо або не конструктивною позицію, або недостатньо у них повноважень обговорювати всі питання. Насправді ми дійсно вже бачимо, що іноді не вистачає просто політичного рішення. Якщо ці політичні рішення будуть досягнуті навіть з Надією Савченко і якщо ми вже на рівні юристів зможемо ухвалювати якісь рішення у політичній підгрупі, то це вже буде просування», – сказав Пушилін 7 червня.

Раніше у вівторок Надія Савченко заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Ці угруповання Україна вважає терористичними.

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що на Донбасі у полоні підтримуваних Росією сепаратистів залишається 113 громадян України.

За даними правозахисників, після звільнення української громадянки Надії Савченко, у Росії продовжують утримувати за ґратами щонайменше 31 українця. За їхньою інформацією, це ті, кого переслідують за політичними мотивами у Росії та в окупованому нею Криму.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

Error rendering VK.

XS
SM
MD
LG