Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура просить суд заарештувати на 2 місяці Романчука, якого підозрюють у хабарництві


©Shutterstock
©Shutterstock

Прокуратура просить суд обрати заступнику голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколі Романчуку, підозрюваному у вимаганні хабара, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з правом внесення застави в розмірі не менше 14 тисяч мінімальних зарплат, тобто 20 мільйонів гривень.

Відповідне клопотання представники військової прокуратури заявили під час сьогоднішнього судового засідання Приморського районного суду Одеси, який розглядає питання обрання Романчуку запобіжного заходу.

Водночас захист Романчука просить суд не задовольняти це клопотання прокуратури.

6 червня, під час 5-годинного засідання, Приморський районний суд Одеси не зміг обрати запобіжний захід для Романчука. Його зі скаргами на високий тиск із зали суду забрала «швидка».

7 червня стан здоров’я Миколи Романчука начебто не дозволив продовжити засідання, яке було призначене на 10:00, засідання перенесли. Водночас ввечері 7 червня стало відомо, що Микола Романчук в лікарні не перебуває. У Службі безпеки України тоді заявили, що заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації мав право покинути лікарню, оскільки суд не ухвалив рішення щодо обрання йому запобіжного заходу.

4 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що першого заступника голови Миколаївської ОДА етапують до Одеси. Перед цим на сайті ГПУ повідомили, що Військова прокуратурою Південного регіону України затримала «на гарячому» 4 посадовців – заступника голови райдержадміністрації, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації під час отримання хабарів на суму 90 тисяч доларів США.

XS
SM
MD
LG