Доступність посилання

ТОП новини

НБУ дозволив банкам змінювати курси купівлі та продажу валюти упродовж робочого дня


Національний банк України дозволив банкам змінювати курси купівлі й продажу валюти упродовж робочого дня, повідомляє прес-служба відомства.

«Банки та фінансові установи, які здійснюють обмін валют, відтепер можуть змінювати курси купівлі та продажу іноземної валюти протягом операційного (робочого) дня. Це дозволить знизити для них ризики, які можуть виникати в результаті змін ринкової кон’юнктури упродовж дня, і, як наслідок, зменшити спред між курсами купівлі та продажу іноземної валюти», – йдеться в повідомленні.

Також Нацбанк спростив документообіг при проведенні валютообмінних операцій, зокрема фізична особа, яка бажає придбати іноземну валюту, має пред’явити документ, що посвідчує особу та її резидентність, проте відтепер касир має здійснювати копіювання сторінок відповідного документа й зберігати його лише у випадках, коли сума купівлі іноземної валюти перевищує 150 тисяч гривень.

Крім того, НБУ переглянув обмеження на обсяг видачі готівки з рахунків клієнтів банків – відтепер клієнти банків можуть знімати з рахунків готівку в іноземній валюті та банківських металах на суму до 100 тисяч гривень на добу, замість 50 тисяч гривень на добу.

Також у Нацбанку зазначають, що цілком зняте обмеження на обсяг видачі готівки в національній валюті, яке до цього становило 500 тисяч гривень на добу.

У березні глава НБУ Валерія Гонтарева заявила, що Національний банк України продовжує поступову лібералізацію адміністративних обмежень на валютному ринку.

XS
SM
MD
LG