Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми»: прокурор Ничипоренко вів справу партійного керівника свого батька-депутата


Олексій Ничипоренко
Олексій Ничипоренко

Кримінальну справу щодо листування народного депутата Віталія Хомутинніка з тодішнім головою Одеської ОДА Ігорем Палицею про ймовірні махінації на митниці вів прокурор Олексій Ничипоренко. Він є сином народного депутата України Валентина Ничипоренка з групи «Відродження», яку й очолює Віталій Хомутиннік. Через півтора року після порушення кримінальної справи прокурор, якого нещодавно призначили на впливову посаду, «не пам’ятає», що трапилося зі справою. «Здається, її закрили, а може, ні», – зазначив Олексій Ничипоренко.

Про конфлікт інтересів прокурора йдеться в сюжеті програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Журналісти поцікавилися в Олексія Ничипоренка, який ще в 2015 році активно коментував це провадження у ЗМІ як слідчий у справі, чи було когось притягнуто до відповідальності у справі. «Ну однозначно, я дуже сумніваюся, що воно було передане до суду. Скоріш за все, воно закрите вже. Однак я точно цього не знаю. Я не пам’ятаю цього, чесно. Здається, коли я йшов із прокуратури міста Києва, воно ще перебувало у провадженні. При мені, здається, його не закривали. Хоча, можливо, закривали», – відповів він.

Прокурора Ничипоренка, сина народного депутата групи «Відродження» нещодавно призначили на впливову посаду керівника одного з відділів Головного слідчого управління Генпрокуратури України. А менш ніж за місяць до цього, 12 травня, батько Олексія Ничипоренка Валентин Ничипоренко у складі всієї групи «Відродження» проголосував у парламенті за призначення Юрія Луценка генеральним прокурором.

У 2015 році у Верховній Раді журналісти сфотографували листування народного депутата Віталія Хомутинніка з тодішнім головою Одеської ОДА Ігорем Палицею, в якій депутат детально розповідав про ймовірні махінації на митниці, розписуючи суми, які нібито заробляє на відкатах експедитор і скільки йде працівникам митниці.

Після цього київська прокуратура відкрила кримінальне провадження, слідчим у якому призначили Олексія Ничипоренка.

«Швидкість здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження насамперед буде залежати від того, які свідчення будуть дані тим же Хомутинніком або Палицею», – зазначав він у коментарі телеканалу «Інтер» 22 лютого 2015 року.

Олексій Ничипоренко раніше потрапив у сюжет програми «Схеми» про автопарк столичних прокурорів, який не відповідає їхнім заробіткам. Тоді журналісти зафіксували, що він їздить на автомобілі Volkswagen Touareg.

Олексій Ничипоренко раніше потрапив у сюжет програми «Схеми» про автопарк столичних прокурорів, який не відповідає їхнім заробіткам
Олексій Ничипоренко раніше потрапив у сюжет програми «Схеми» про автопарк столичних прокурорів, який не відповідає їхнім заробіткам

Тепер Олексій Ничипоренко пояснив, що йому матеріально допомагає батько. Зокрема, за його словами, він проживає у квартирі, яка була придбана за кошти батьків.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG