Доступність посилання

ТОП новини

Близько півтора десятка людей зникли в Криму з часу анексії – Джелял


Наріман Джелял
Наріман Джелял

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял заявляє, що з моменту анексії Криму Росією на півострові зникли близько півтора десятка людей.

«Називаються різні цифри. У Києві говорять приблизно про два десятки людей, ми схильні говорити про меншу кількість зниклих. Кілька зі зниклих були пізніше знайдені мертвими – Решат Аметов і Едем Асанов. Останньому приписують самогубство через повішання, але дуже багато з нас сумніваються, що правоохоронні органи – об’єктивні. Всі інші зниклі хлопці, за нашими підрахунками, це близько півтора десятка людей. Деякі з них зникли два роки тому, але досі ні в нас, ні у родичів ніяких звісток немає», – сказав Джелял в інтерв’ю Радіо Свобода.

Обшуки, викрадення й інший тиск щодо кримськотатарського населення на півострові не припиняються з початком анексії Криму Росією. Про це постійно повідомляють правозахисники, в тому числі, міжнародні. Однак Кремль і підконтрольна Росії влада Криму заперечує це, кожен раз заявляючи, що у «злочину немає національності».

Влада України і світове співтовариство регулярно закликають Росію припинити репресії в Криму.

XS
SM
MD
LG