Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН засудила масове вбивство у Флориді


Рада безпеки ООН подолала опір Росії, частини африканських і мусульманських держав і засудила 13 червня масове вбивство в гей-клубі у Флориді.

Рада засудила напад «на людей за ознакою їхньої сексуальної орієнтації» в резолюції, авторами якої стали американські дипломати.

Правозахисні організації повідомляють про вбивства в різних країнах десятків геїв у жорстокий спосіб – від скидання з будівель до забивання камінням, а потім розміщення відео цих страт в інтернеті.

«Якщо ми єдині в нашому обуренні масовим убивством, то рівною мірою об’єднаймося навколо підтримки гідності всіх людей, незалежно від того, кого вони люблять, а не тільки навколо засудження терористів, які вбивають їх», – сказав заступник посла США в ООН Дейвід Прессман, переконуючи підтримати резолюцію.

За даними ООН, бути геєм є злочином принаймні в 74 країнах світу. Питання про права геїв зазвичай спричиняють палкі суперечки в ООН. Росія останнім часом разом із мусульманськими країнами виступала за заборону організаціям геїв брати участь у конференції ООН щодо боротьби зі СНІДом.

Нападник, який заделарував відданість угрупованню «Ісламська держава», в ніч на 12 червня вбив 49 людей у гей-клубі в американському місті Орландо.

XS
SM
MD
LG