Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила зміни до законодавства щодо оборонного замовлення


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Верховна Рада ухвалила в цілому, з президентськими правками, зміни до законодавства про оборонне замовлення. За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 258 народних депутатів примінімально необхідних 226.

Представник президента України у парламенті Артур Герасимов заявив, що закон з президентськими змінами унеможливить маніпуляції з закупівлями в Міноборони, і що він, зокрема, допоможе забезпечити українську армію бронетехнікою. Представник президента уточнює, що правки глави держави прибирають з тексту формулювання, в яких ідеться про «крайню необхідність», «інші випадки», які можуть призвести до зловживань.

Законопроект унормовує державне оборонне замовлення, а також передбачає, що закупівля озброєння та військової техніки, військової зброї та боєприпасів до неї, а також їх модернізація та ремонт, має здійснюватися виключно за оборонним замовленням.

Відповідно до ухваленого закону, Кабмін затверджує основні показники оборонного замовлення протягом місяця після ухвалення закону про Державний бюджет України на відповідний рік.

Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація закону дасть змогу вдосконалити нормативно-правову базу у сфері державного оборонного замовлення, сприятиме ефективномуматеріально-технічному забезпеченню ЗСУ та інших військових формувань України.

Від квітня 2014 рок на частині території Донецької та Луганської областей триває збройний конфлікт. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід.

XS
SM
MD
LG