Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти в аеропорту «Бориспіль» чекають на повернення Солошенка й Афанасьєва


Представники ЗМІ з’їжджаються в аеропорт «Бориспіль» поблизу Києва в очікуванні прибуття літака з ув’язненими в Росії Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Солошенком, повідомляють кореспонденти проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Підтвердженої інформації про те, чи дійсно літак з України вилетів за українцями і прибуде до Борисполя, немає.

Влада України і Росії офіційно не коментують можливий обмін Афанасьєва і Солошенка.

За інформацією українського видання «Дзеркало тижня», з Борисполя в Росію вилетів АН-26. Після вильоту українського літака, згідно з даними видання, з аеропорту «Внуково» в Москві вилетів Ан-148 авіакомпанії «Росія» в напрямку України.

Вранці 14 червня мати засудженого в Росії кримчанина Геннадія Афанасьєва Ольга повідомила Крим.Реалії, що приїхала до Києва і очікує повернення сина в Україну.

Напередодні про можливий обмін українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, засуджених в Росії і визнаних політв’язнями, повідомила газета «Дзеркало тижня», посилаючись на джерело в Адміністрації президента України. За інформацією видання, повернення українців має відбутися 14 червня.

Раніше повідомлялося про можливий обмін двох громадян Росії, підозрюваних у справі подій 2 травня 2014 року в Одесі, на Солошенка й Афанасьєва.

У Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного співтовариства і засудили в 2015 році до семи років ув’язнення, а 74-річний Юрій Солошенко відбуває 6-річне ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

XS
SM
MD
LG