Доступність посилання

ТОП новини

Суми: активісти зірвали форум «Успішної країни», були сутички та сльозогінний газ


Сутички та сльозогінний газ – у Сумах активісти зірвали форум партії «Успішна країна»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Сутички та сльозогінний газ – у Сумах активісти зірвали форум партії «Успішна країна»

У Сумах під час форуму партії «Успішна країна», лідером якої є розшукуваний Інтерполом колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, сталися сутички між охоронцями та активістами, які намагалися завадити проведенню цього заходу.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, 15 червня коли активісти хотіли потрапити всередину, їх не пустили охоронці заходу. Проте це не зупинило натовп і люди силою намагалися потрапити всередину. Зчинилися сутички, хтось із натовпу застосував балончик із сльозогінним газом.

Після цього у ситуацію втрутилася поліція. Вони стримували натовп близько півгодини. Коли ж активісти потрапили до зали, учасників форуму вже не було.

Кілька десятків громадських активістів, учасників АТО, а також представники партій «Свобода», «Батькцівщина» та «Правий сектор» хотіли зірвати захід. Свої дії вони мотивували тим, що не хочуть, щоб політична сила міністра часів Віктора Януковича проводила бодай якусь діяльність на Сумщині.

Під час сутичок постраждала і кореспондентка Радіо Свобода, яка знімала подію. Вона отримала легкі тілесні ушкодження. Також був зламаний штатив до відеокамери.

За повідомленнями, ніхто з учасників сутичок серйозно не постраждав.

Одразу після цієї події на Youtube-каналі партії «Успішна країна» з’явилась «екстрена заява» Олександра Клименка щодо зриву форуму. Він заявив, що у сутичках винна нинішня влада, а також звинуватив поліцію у бездіяльності.

(Відео користувача YouTube Успішна країна)

До цього такі ж форуми «Успішної країни» активісти зірвали у Харкові та Дніпрі.

Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії. Проти нього загалом порушено п’ять кримінальних проваджень.

Колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка розшукує Інтерпол.

XS
SM
MD
LG